Finaledag Artcadia 2017

12 april 2017

Finaledag Artcadia 2017

  • 12 april 2017: grote finale Artcadia!

Wat is Artcadia?

Stel je voor, je leeft in het jaar 2080. De stad, zoals je die in het begin van de 21e eeuw kende, bestaat niet meer. Hoe leven we met elkaar? Hoe ziet ons vervoer eruit? Hoe gaan we om met de ruimte, water en ons milieu? Er zijn nieuwe uitdagingen in de toekomststad Artcadia, en jullie bedenken de oplossingen!

‘Artcadia, Imagine your future’ is een landelijk techniek- en kunstwedstrijd. Je werkt met medeleerlingen aan een creatieve oplossing die antwoord geeft op een vraagstuk uit een stad in het jaar 2080. Dit doe je onder begeleiding van een leerkracht op school. Jullie gaan in de lessen aan de slag met brainstormen, researchen en het bedenken van oplossingen. Het eindresultaat is een werkstuk in de vorm van een maquette, een schilderij of een ander kunstwerk.

Finale:

Een professionele vakjury selecteert elf finalisten, de publieksjury selecteert via de website Artcadia.nl de twaalfde finalist. Deze twaalf groepen presenteren hun idee op de finaledag aan de vakjury. Deze juryleden kiezen het meest creatieve, originele, technische en best gepresenteerde project.

De bedenkers van het winnende project maken een onvergetelijke reis naar een project waar ARCADIS bij betrokken is.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met Artcadiateam via KNHM:

Margje van Spaendonck & Malou Heidekamp
T 026 4455146
E artcadia@knhm.nl